24. März 2021

Квест-гра "Мої фінанси"

Dieser Inhalt ist in Deutscher Sprache nicht verfügbar

Квест стимулює розвиток логічного мислення, привчає дітей розмірковувати над завданням, різнобічно оцінювати ситуацію, аналізувати інформацію з точки зору значимості, важливості та необхідності, дозволяє пов’язувати різні види діяльності, залучаючи логіку і критичне мислення. Емоційність процесу, пов’язана із отриманням результатів і проходженням етапів квесту, сприяє кращому запам’ятовуванню інформації.

У цьому квесті поєднані завдання на тему фінансів, а також вправи для побудови команди, логічного мислення та спритності.

Завдання 1. «Задом наперед». Розшифруйте послання – Додаток 1. Команді дається час 2 хв. Чим більше фраз розшифрують, ти більше балів. Після виконання завдання, послання мають залишити в себе (в кінці квесту команди мають прочитати вголос ці послання і поділитись думками, що для них це означає).

Завдання 2. На швидкість

https://pin.it/5uhhIyA - відео підказка для ведучого. Хто швидше пройде це завдання, той отримає максимальну кількість балів. Якщо учасник збився, він починає спочатку. (Бажано зробити в кімнаті, щоб діти могли роззутись і також приліпити листки скотчем до підлоги). Матеріали для завдання у Додатку 2.

Завдання 3. «Бум»

Завдання на час (потрібно засікти час і в кінці, коли буде підрахунок балів, чия команда швидше справиться, тій максимальна кількість балів). Кожен гравець отримує по печиву і кульці. Коли по сигналу ведучого розпочнеться змагання, гравець повинен якомога швидше з’їсти печиво і надути кульку поки не лопне.

Завдання 4. «Склади набір»

Командам даються картки, де записані різні продуктові набори – Додаток 3. За 1 хв команда повинна відібрати ті продуктові набори, щоб їх загальна сума склала 200 грн і щоб їх вистачило на тиждень часу для двох-трьох людей. Похибка може бути в районі 15-30 грн.

Завдання 5. «Аліас»

Потрібно пояснити слова на тему фінансів. Чим більше вгадано слів, тим більше балів (одне слово – один бал). З команди всі учасники беруть участь, кожен учасник має по 20 секунд і кожен по черзі пояснює слова, які попередньо підготовлені в коробочці чи мішечку – Додаток 4.

Уточнення: якщо в команді 5 учасників і кожному дається по 20 секунд, загальний час для пояснення слова 1 хв 40 секунд (не враховуючи зміни учасника команди, час засікається кожному окремо). Якщо учасник не встиг пояснити слово за 20 секунд, наступний гравець витягує інше слово і також намагається пояснити його за 20 секунд. Якщо цей же гравець пояснив слово швидше, він витягує наступне, поки не мине його час.

Завдання 6. «Склади пазл»

https://pin.it/5VNwcQO - інструкція як зробити пазл своїми руками. Команда на час повинна скласти його. Якщо у команді 5 і більше учасників, можна зробити два пазли.

Завдання 7. «Виділи тему»

На швидкість потрібно виділити три теми: «Фінанси», «Подорожі» і «Навчання» - Додаток 5. На одній купці лежать картки з різними словами. Навпроти на столі чи трьох стільцях стоять коробочки, на яких зазначена тема. Команді за 1 хв потрібно правильно розподілити слова по темах. Чим більше правильних слів, тим більше балів.

Після виконання завдання пояснити такі слова: аудит – перевірка даних бухгалтерії, фінансів в організації, чи вони все роблять правильно і чи все відбувається згідно законів України та інших правил. Кредит – це кошти й матеріальні цінності, що надаються у користування позичальнику на певний строк та під відсоток. Позика – це передача грошей або матеріальних цінностей на певний час. Позичальник повертає позикодавцеві позику — таку ж суму грошових коштів або таку ж кількість речей того ж роду та такої ж якості. Іпотека – це застава землі, житла, при якій земля та (або) майно, що становить предмет застави, залишається у того, хто взяв іпотеку. (Попередньо можна запитати дітей, чи розуміють вони значення цих слів).

Квест можна доповнювати і підлаштовувати під кожну групу дітей.

Всім удачі. Разом для дітей!

Квест склала Савчин Христина