February 16, 2022

Фільми/мультфільми для перегляду з дітьми

Діти краще засвоюють інформацію, якщо подавати її в цікавій формі, наприклад, під соусом гри або фільму. Ми вибрали для вас захоплюючі і добрі стрічки, які продемонструють юним глядачам гідний приклад. Буде ще краще, якщо після перегляду ви обговорите їх разом.

Нікчемний Я | Despicable Me (2010)

У невеликому містечку, на вулиці, де охайні будиночки оточені білими парканчиками і кущами троянд, розташувався один величезний чорний будинок, навколо якого нічого не росте. Місцеві жителі навіть не здогадуються, але глибоко під ним знаходиться велике таємне сховище. В оточенні армії маленьких посіпак ми зустрічаємо тут Гру, який планує найбільше в історії людства викрадення. Він збирається вкрасти місяць (так-так, вам не почулося: місяць!).

«Дамбо»

У цирку народжується маленьке слоненя, згодом виявляється, що у нього величезні вуха. Зі слоненя починають насміхатися всі в цирку, але доглядач і його діти вважають, що він унікальний і створюють шоу, на яке хоче потрапити кожен.

Фільм вчить, що будь-яка вада – це зовсім не вада, а твоя особливість, яку варто любити ще більше.

«Диво» (2017)

Душевний фільм про хлопчика з генетичною хворобою, який уперше йде до школи. Фільм про внутрішню красу й неймовірну силу героя, який не здається та бореться із соціумом, про віру та підтримку сім’ї. Диво – це бути добрим у злому світі.

Енканто: Світ магії (2021)

«Magical House. Magical Family»

Десь у мальовничих горах Колумбії розташований магічний будинок Енканто, в якому мешкає дивовижне сімейство Мадрігаль. Всі члени сім'ї мають унікальні здібності, включаючи суперсилу, вміння зцілювати та розмовляти з тваринами. Магія обійшла стороною лише 15-річну Мірабель, яка жалкує про те, що ніяк не може бути корисною рідним та мешканцям свого села. Але коли магія будинку з невідомої причини починає слабшати, Мірабель виявляється єдиною, кому під силу врятувати сімейне чаклунство...

Коко (2017)

У центрі сюжету 12-річний хлопчик Мігель, який з дитинства хоче займатись музикою, однак у родині й чути не хочуть про творчість, тому йому доведеться стати шевцем. А все через те, що колись дідусь-музикант залишив його бабусю одну. Тепер Мігель хоче дізнатись у померлого, чи вдасться йому втілити мрію у життя - стати справжнім музикантом.

Лука (2021)

Події розгортаються на узбережжі сонячної італійській Рів’єри, що простягається від Ла-Спеції до кордону з Францією. Головні герої – своєрідні люди-амфібії, що мешкають під водою, приховуючи від людей факт свого існування. Одного дня, юний хлопчик-амфібія на ім’я Лука виходить таки на поверхню прийнявши людську подобу та знайомиться із своїми однолітками, з якими весело проводить час. Все було добре, доки люди не дізнаються страшну таємницю Луки і не починають полювання за дивною істотою...

Рая та останній дракон (2021)

Колись давно у фантастичному світі під назвою Кумандра люди та дракони жили разом у злагоді. Але коли зловісні чудовиська, знані як Друни, почали загрожувати жителям, дракони пожертвували собою, щоб врятувати людство. 500 років потому монстри повернулись, і самотня воїтелька Рая мусить відшукати останнього дракона, щоб зупинити Друнів назавжди. Однак під час подорожі вона дізнається, що для того, аби врятувати світ, магії драконів замало. Потрібна ще й довіра.

Фердинанд (2017)

Дія фільму «Фердинанд» відбувається у казково яскравому світі сучасної Іспанії. Це – історія про чемного бика, якого навіть важко собі уявити. Безтурботному життю на сімейній фермі настає кінець, коли Фердинанда відправляють до школи бойових биків, де його лагідна та миролюбна вдача вступає в суперечку з норовом одноплемінників. За підтримки екзальтованої кози на ім’я Лупе й ватаги шалених їжаків, Фердинанду вистачає мужності лишитися самим собою, влаштувавши «велику втечу» разом з новими друзями до милої його серцю домівки.

Співай! (2016)

Кожна тварина мріє стати зіркою. Слониха, баран, бик, і навіть порося, буквально всі рвуться до слави. Хто знає, кому примхлива фортуна посміхнеться і чий портрет прикрасить завтра обкладинки глянцевих журналів. Все як у людей...

Співай 2 (2021)

Продовження культового анімаційного хіта! На коалу Бастера та його друзів чекає нова музична пригода. Ще більше грандіозних хітів та запальних виступів, які вразять кожного. Співай разом з ними скоро у кіно!

Зоотрополіс (2016)

Сучасний тваринний мегаполіс Зоотрополіс – місто, якому немає подібних. Він складається з різних ареалів, як то модний квартал Площа Сахара або холодна окраїна Тундратаун, в яких мирно співіснують тварини з усього світу. Це місце, де немає значення, який ти на вигляд – від найбільшого слона до найменшої землерийки – тут ти можеш стати ким завгодно. Але коли до міста прибуває новоспечена офіцер Джуді Хоппс, вона швидко усвідомлює, що бути єдиним  кроликом у поліції, де служать великі та серйозні тварини, не так вже й легко. Прагнучи довести, що чогось варта, Джуді береться за складну справу. І вона будь-що доведе її до кінця, навіть якщо їй доведеться взяти у напарники хитрого та пронирливого лиса на ймення Нік Вільде.

Ваяна (2016)

«Океан кличе»

Відважна дівчина Ваяна, дочка полінезійського вождя одного невеликого острова в Тихому океані, використовує свої навігаційні таланти, щоб припливти на вітрильнику на легендарний острів та розкрити його таємницю. У цій пригоді до неї приєднується її герой, легендарний напівбог Мауї.

Єті (2019)

«Повір у магію»

Коли дівчинка-тінейджер Йі зустрічає молодого Єті на даху свого висотного будинку в Шанхаї, вона та її друзі-бунтарі Чін і Пенг називають його Еверест і відправляються в епічний квест, щоб возз'єднати чарівну істоту з його родиною, яка живе на найвищій горі світу.

«Думками навиворіт» (2015)

Чудовий анімаційний фільм, а все тому, що дія відбувається у голові 11-річної Райлі. Але не вона головна героїня, а її п’ять емоцій: Радість, Злість, Страх, Сум та Відраза.

Добра та яскрава історія буде цікава як дітям, так і дорослим. Адже навчить краще розуміти себе, свої почуття, легше сприймати зміни в житті, не бачити в них ворога. А для батьків це хороша ілюстрація того, що відбувається з їхніми дітьми і як на це краще реагувати.

«Клаус» (2019)

В епіцентрі сюжету цієї пригодницької комедії в стилі фентезі виявляється енергійний листоноша. Головний герой "Клауса" безуспішно шукає роботу у віддаленому містечку на півночі, де ніхто не потребує його послуг. Наш герой прекрасно розуміє, що необхідне диво, щоб непривітні місцеві жителі почали писати листи.

Ось тільки за чудесами далеко йти не треба - виявляється, в цьому містечку живе сам Санта-Клаус. А вже зовсім скоро довгоочікуване Різдво. Тепер життя горе-листоноші змінюється кардинальним чином. А найголовніше, що він повірив у різдвяне диво.

Черпайте натхнення з хороших фільмів!