March 08, 2023

Квест на тему «Світ професій»

Кожна команда буде мати карту, по якій слідкуватимуть куди їм йти (ці карти ви малюєте в залежності від обраної території та вашої фантазії). На кожній точці буде стояти інструкція із реквізитами. Також важливо, щоб у кожній команді був присутній один волонтер, який також буде мати усі завдання і при потребі зможе підказати що робити, а також контролювати процес та записувати результати.

Послідовність точок для команд:

  • Команда 1 – 1, 2, 3, 4 , 5, 6, 7
  • Команда 2 – 3, 4, 5, 6, 1, 2, 7
  • Команда 3 – 5, 6, 1, 2, 3, 4, 7
  • Команда 4 – 2, 3, 4, 5, 6, 1, 7
  • Команда 5 – 4, 5, 6, 1, 2, 3, 7

Квест не на швидкість, а на якість виконання завдань. У кожної команди буде своя карта, щоб знати з якої точки починати і куди йти далі.

Завдання:

  1. Моя професія «Будівельник» - тут можна використати певний реквізит: ігри з дерев’яними фігурками, з яких на швидкість потрібно скласти споруду, використавши всі деталі. ВАЖЛИВО: долучатись мають усі учасники команди. Також можна ускладнити завдання: команді дається обмежена кількість реквізиту: папір, ножиці, скоби – з цього їм потрібно скласти якнайвищу вежу. В даному випадку учасники включають фантазію, командну роботу та винахідливість.
  2. Моя професія «Вчитель» - поясни слова: кожній команді дається 2,5 хв і за цей час вони мають вгадати якнайбільше слів. Усі учасники стають в ряд один за одним, коли завдання починається, кожен по черзі підбігає до волонтера, бере у нього картку зі словом і намагається пояснити його своїй команді. Слова для всіх команд: кондитер, вчитель малювання, адвокат, пожежник, медсестра, стоматолог, спортсмен, бухгалтер, директор, льотчик, адміністратор, студент, ветеринар, пенсіонер, аптекар, електрик, артист, бармен, офіціант, прибиральник (двірник), художник, танцюрист, агент, ріелтор (не можна використовувати спільнокореневі слова). Див. Додаток 1.
  3. Моя професія «Кухар» - потрібно відгадати загадки та відтворити сирну нарізку із фото. Загадки загадує волонтер, сирна нарізка на час. (Дивіться додаток №2). Команди дивляться на картинку страви протягом 2 хв (фруктово-горіхово-сирна нарізка) і потім намагаються якомога точніше відтворити її вигляд. Волонтер засікає час, 5 балів команді, яка найточніше зробила нарізку (можуть взяти з собою і по дорозі до наступної точки перекусити).
  4. Я працюю в ІТ сфері – команди повинні розшифрувати кодове послання на час. (Дивіться додаток №3). Команда отримує ручку, листок із кодами та алфавіт. Вони повинні здогадатись як саме розшифрувати послання, записати його та зачитати вголос.
  5. Я – спортсмен – естафета: https://www.pinterest.com/pin/539728336602435795/ Команда ділиться по двоє і кожна пара по черзі має виконати завдання (на швидкість і точність). Якщо комусь не вистачає пари, допомагає волонтер або хтось з дітей/підлітків два рази бере участь в іншій парі (наприклад капітан команди). Бали рахують по кількості кульок, які попали у стакан а також додається бал за швидкість.
  6. Я – музикант – вгадати пісні за категоріями (мультики, фільми, серіали). Команда вибирає категорію і волонтер включає мелодію, вони мають вгадати що це за пісня (назву пісні або виконавець), на кожну мелодію вони мають лише одну спробу. Скільки вгадали пісень, стільки і балів. (Ідеї мелодій до пісень по категоріях в Додатку №4).
  7. Моя професія «Маркетолог» - потрібно зняти відео-рекламу на тему волонтерства.  Вони мають уявити, що хочуть запрошувати людей взяти участь у волонтерській діяльності (це завдання виконують усі групи одночасно, тому вони самі вибирають точки, де будуть знімати це відео) – це завдання їм на картці дає волонтер після того, як вони пройшли всі 6 точок.

Додаток №1

Додаток №2

Додаток №3

Додаток №4

Квест склала Христина Савчин