October 13, 2020

Забезпечення надійного базису: основа успішного піклування

Важливим фокусом роботи з навчання та підтримки батьків-вихователів та прийомних батьків є впровадження та поширення нової тренінгової програми «Забезпечення надійного базису: основа успішного піклування». У 2019 році ГО «Care in Action – Турбота в Дії» в партнерстві МГО МЦРЛ організували у Києві та у Львові навчання та сертифікацію даної програми для 17 тренерів з різних регіонів України, а  також навчали по цій програмі батьків-вихователів ДБСТ та прийомних батьків, опікунів у різних регіонах України (400 сімей).

Ця програма розроблена на основі дослідження, проведені Джиліан Шофілд та Мері Бік (з 1997 - до тепер) при Університеті Східної Англії.  Дана програма розкриває сутність моделі «Надійний базис», в основі якої є теорія прив’язаності та принципи терапевтичного піклування про дітей, які постраждали від жорстокого поводження, сепарації або втрати батьків. Більшість дітей певною мірою відчуватимуть вплив цього досвіду впродовж всього життя. 

Модель поєднує методи піклування, які збільшують у дітей відчуття безпеки та формують життєву стійкість. Такий підхід до виховання допомагає дітям краще ставитися до самих себе, інших людей і долати можливі життєві труднощі.

Мета тренінгової програми: підвищити компетентність з розвитку спроможності піклуватись про дитину; забезпечити батьків методами, завдяки яким діти відчуватимуть чуйну опіку; надати батькам знання, необхідні для успішного подолання проблемних ситуацій з дітьми. 

Тривалість програми: 12 годин (2 дні).

Якщо Ви бажаєте дізнатися більше про тренінгову програму та пройти навчання, Ви можете зв’язатись з нами і ми надамо більш детальну інформацію - ua.care-in-action.org.